Alümi̇nyum Hurdası Geri̇ Dönüşüm
Metal hurdaların geri dönüşüm işlemi birkaç adım içerir. Toplanır; hurda toplayıcıları hurda sahalarına satmak üzere küçük miktarlarda hurda toplar. Metal ayrıca daha büyük hurda satıcıları tarafından veya kaldırım kenarı geri dönüşümü yoluyla daha büyük jeneratörlerden geri kazanılır. Metaller tasnif edilir, sevkiyat için balyalanır, parçalanır ve sonra eritilir. Bir saflaştırma işlemi, elektroliz, güçlü mıknatıs sistemleri veya diğer teknolojilerin kullanımını içerebilir.
Alüminyum Hurdalar
Alüminyum endüstrisindeki alüminyum üreticileri ve geri dönüştürücüler, endüstriyel geri dönüşüm programlarını etkinleştirmek için bireyler, topluluklar ve işletmelerle birlikte çalışır. UBC (kullanılmış içecek kabı) geri dönüşümü, geri dönüşüm programlarının en çok bilinenidir. Alüminyum ayrıca otomobil ve bina parçaları gibi ürünlerden kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülür. Pencere çerçeveleri, tel, borular ve elektronik parçalar, kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülen diğer alüminyum örnekleridir.
Alüminyum geri dönüşümü, alüminyum türündeki hurdaların ilk üretiminden sonra dönüştürülerek ürünlerde yeniden kullanılabilmesinin sağlandığı süreçtir. İşlem, önce boksit çıkarılması ve ardından rafine edilmesi gereken alüminyum oksidin (Al2O3) elektroliz yoluyla yeni alüminyum oluşturulması şeklinde ilerler. Süreç temelde çok daha ucuz ve yoğun bir enerji olan metalin yeniden eritilmesini içerir. Alüminyum hurdaların geri dönüşümü, yeni alüminyum yapmak için kullanılan enerjinin yalnızca %5'ini gerektirir. Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen tüm alüminyumun yaklaşık %36'sı eski geri dönüştürülmüş hurdadan gelmektedir. Kullanılmış içecek kapları, işlenmiş alüminyum hurdasının en büyük bileşenidir ve çoğu alüminyum kutulara dönüştürülür.
Alimünyum Hurdanın Geri Dönüşüm Avantajları
Alüminyum sürekli olarak geri dönüştürülebilir bir malzemedir ve onu geri dönüştürmek için birincil alüminyum üretmekten yüzde 95'e kadar daha az enerji gerekir ve böylece sera gazları dahil emisyonlar sınırlanmış olur. Bugün, tarihte üretilen tüm alüminyumun yaklaşık yüzde 75'i, yani yaklaşık bir milyar tonu, hala kullanımdadır. Alüminyumun geri dönüşümü, toplama, ayırma ve geri dönüşüm maliyetleri hesaba katıldığında bile, genellikle yeni alüminyum üretimine göre önemli maliyet tasarrufu sağlar. Uzun vadede, düzenli depolama sahaları, madenler ve ham alüminyumun uluslararası nakliyesi ile ilgili sermaye maliyetlerinde azalma düşünüldüğünde daha da büyük ulusal tasarruflar elde edilir.